Reciklaža kućnih aparata

Reciklaža kućnih aparata

Connect Clean Roma Group se ponosi svojom ulogom u reciklaži malih kućnih aparata, .Posvećeni smo efikasnom i održivom postupku reciklaže kako bismo osigurali odgovorno upravljanje otpadom i maksimalno iskorišćavanje resursa.

Proces reciklaže malih kućnih aparata započinje prijemom tih aparata u našem specijalizovanom postrojenju. Uzimajući u obzir njihovu raznovrsnost, pravilno rukovanje i sortiranje su od ključne važnosti. Naši stručno obučeni tehničari pregledaju i odvajaju različite komponente, fokusirajući se na bakar i aluminijum kao najvrednije metale.

Nakon demontaže, komponente kao što su žice, kabli, motori i elektroničke ploče se selektivno odvajaju. Bakar i aluminijum se izdvajaju za dalju obradu, dok se ostali materijali poput plastike, stakla i metala recikliraju zasebno.

Old electrical appliances in container of recycling center.
Close-up of a conductors of red copper wire in the kapton insulation. Electrical appliances and

Bakarne i aluminijumske komponente prolaze kroz proces drobljenja kako bi se dobili sitniji delovi. Zatim se vrši mlevenje, što rezultira finim granulatima bakra i aluminijuma. Ovi granulati se dalje podvrgavaju procesu separacije i čišćenja kako bi se odstranile eventualne nečistoće i ostaci drugih materijala.

Konačni rezultat reciklaže malih kućnih aparata su visokokvalitetni bakarni i aluminijumski granulati koji se mogu dalje koristiti u proizvodnji novih proizvoda. Ovi materijali se odlikuju čistoćom i pouzdanošću, te se mogu iskoristiti u različitim sektorima, uključujući elektrotehniku, automobilsku industriju i građevinarstvo.